החומרים:
חומרים לסייטן במרינדה :
200 גרם סייטן חתוך לרצועות דקות
מיץ טרי מלימון אחד
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
120 גרם ( ½ כוס ) מים
החומרים לתבשיל:
1 כוס גזר קלוף וחתוך לקטעים
2 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים
1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
4 שיני שום קלופות
1 כפית שמן זית
160 גרם אורז פרא יבש, מושרה לשעה במים ומסונן
100 גרם עדשים אדומות יבשות, מושרות לשעה במים ומסוננות
200 גרם שעועית לבנה מבושלת (אפשר קפוא, מופשר)
1 כפית מלח
2 גבעולי תימין מופרדים לעלים
½ כפית טרגון יבש
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 ק"ג (5 כוסות) ציר ירקות (או מים)
להקפצת הסייטן:
1 כף שמן זית
להגשה:
קליפה מגוררת מלימון אחד
עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את רצועות הסייטן עם יתר חומרי המרינדה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
- מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וסלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים בצל ושום וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומאדים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים את יתר חומרי התבשיל, מלבד ציר הירקות, ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוסיפים את הציר ומבשלים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
- מוציאים את הסייטן מהמקרר ומסננים מנוזלי המרינדה. מחממים במחבת רחבה שמן זית, מעבירים למחבת את רצועות הסייטן ומקפיצים כשתי דקות עד שהן שחומות זהובות.
- יוצקים את תבשיל האורז לקעריות הגשה, מניחים מעל את רצועות הסייטן המוקפצות, מעטרים בעלי פטרוזיליה וקליפת לימון מגוררת ומגישים חם.