חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

תבשיל אורז פרא וסייטן בהשראת איסה מוסקוביץ’

כמות: 6 מנות

החומרים:

חומרים לסייטן במרינדה :

200 גרם סייטן חתוך לרצועות דקות

מיץ טרי מלימון אחד

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

120 גרם ( ½ כוס ) מים

החומרים לתבשיל:

1 כוס גזר קלוף וחתוך לקטעים

2 גבעולי סלרי חתוכים לקטעים

1 בצל קלוף וחתוך לרבעים

4 שיני שום קלופות

1 כפית שמן זית

160 גרם אורז פרא יבש, מושרה לשעה במים ומסונן

100 גרם עדשים אדומות יבשות, מושרות לשעה במים ומסוננות

200 גרם שעועית לבנה מבושלת (אפשר קפוא, מופשר)

1 כפית מלח

2 גבעולי תימין מופרדים לעלים

½ כפית טרגון יבש

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 ק"ג (5 כוסות) ציר ירקות (או מים)

להקפצת הסייטן:

1 כף שמן זית

להגשה:

קליפה מגוררת מלימון אחד

עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את רצועות הסייטן עם יתר חומרי המרינדה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס גזר וסלרי וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5, מוסיפים בצל ושום וקוצצים 3 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומאדים 8 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את יתר חומרי התבשיל, מלבד ציר הירקות, ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוסיפים את הציר ומבשלים 35 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  4. מוציאים את הסייטן מהמקרר ומסננים מנוזלי המרינדה. מחממים במחבת רחבה שמן זית, מעבירים למחבת את רצועות הסייטן ומקפיצים כשתי דקות עד שהן שחומות זהובות.
  5. יוצקים את תבשיל האורז לקעריות הגשה, מניחים מעל את רצועות הסייטן המוקפצות, מעטרים בעלי פטרוזיליה וקליפת לימון מגוררת ומגישים חם.

מתכונים נוספים