תבשיל בקר בבירה סטאוט בתוספת פירה סיציליאני

תבשיל בקר בבירה סטאוט בתוספת פירה סיציליאני

כמות: 6 מנות

מרכיבים

החומרים לפירה:

1 ק”ג תפוחי אדמה עמילניים קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ

400 גרם מים

50 גרם שמן זית

1 כפית+  1 כפית מלח

2 כפיות פטרוזיליה קצוצה

20 גרם שום קונפי (לבחירה)

החומרים לתבשיל בקר:

200 גרם בצל לבן קלוף וחתוך גס

40 גרם שמן צמחי נייטרלי

600 גרם שייטל או אנטריקוט חתוך לקוביות של 2 ס"מ

330 גרם בירה סטאוט

4 שזיפים מיובשים קצוצים

1 כפית חרדל דיז’ון

1 עלה דפנה

2 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

100 גרם לפת קלופה וחתוכה לקוביות של 1ס"מ

200 גרם גזר פרוס לפרוסות של  1 ס"מ

200 גרם פטריות שמפניות חתוכות לרבעים

100 גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

אופן הכנת הפירה:

  1. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
  2. מוסיפים לקערה תפוחי אדמה, מים וכפית מלח.
  3. מבשלים ללא פקק המידה השקוף 24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוציאים את המטרפה ומסננים את תפוחי האדמה מבעד לסלסלת הבישול. שומרים כחצי כוס מנוזלי הבישול בצד.
  5. מחזירים את תפוחי האדמה המבושלים לקערת התרמומיקס וטוחנים 30 שניות/ מהירות 3.
  6. מוסיפים כפית מלח, שמן זית, פטרוזיליה ושיני שום קונפי וטוחנים 1 דקה/ מהירות 4. במידת הצורך, מוסיפים מנוזלי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
  7. מגישים חם.

אופן הכנת התבשיל בקר:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל וטוחנים 3 שניות/ מהירות 5. דוחפים מדפנות הקערה את הבצל הקצוץ בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים שמן ומטגנים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  3. מוסיפים קוביות בשר ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
  4. מוסיפים בירה, שזיפים, חרדל, עלה דפנה, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. במהלך הבישול מניחים על מכסה קערת התרמומיקס את סלסלת הבישול במקום פקק המידה השקוף על מנת למנוע השפרצות.
  5. מוסיפים לקערת התרמומיקס לפת, גזר, פטריות ותפוח אדמה ומבשלים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  6. מגישים חם לצד פירה סיציליאני. (מתכון להלן)

FEINTIP

להכנת פירה בטטה המירו את תפוחי האדמה ב-1 ק"ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ, הוסיפו ארבע שיני שום ושני עלי מרווה והכינו באותו האופן.