החומרים:
החומרים לפירה:
1 ק”ג תפוחי אדמה עמילניים קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ
400 גרם מים
50 גרם שמן זית
1 כפית+ 1 כפית מלח
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
20 גרם שום קונפי (לבחירה)
החומרים לתבשיל בקר:
200 גרם בצל לבן קלוף וחתוך גס
40 גרם שמן צמחי נייטרלי
600 גרם שייטל או אנטריקוט חתוך לקוביות של 2 ס"מ
330 גרם בירה סטאוט
4 שזיפים מיובשים קצוצים
1 כפית חרדל דיז’ון
1 עלה דפנה
2 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
100 גרם לפת קלופה וחתוכה לקוביות של 1ס"מ
200 גרם גזר פרוס לפרוסות של 1 ס"מ
200 גרם פטריות שמפניות חתוכות לרבעים
100 גרם תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
אופן הכנת הפירה:
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
- מוסיפים לקערה תפוחי אדמה, מים וכפית מלח.
- מבשלים ללא פקק המידה השקוף 24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מוציאים את המטרפה ומסננים את תפוחי האדמה מבעד לסלסלת הבישול. שומרים כחצי כוס מנוזלי הבישול בצד.
- מחזירים את תפוחי האדמה המבושלים לקערת התרמומיקס וטוחנים 30 שניות/ מהירות 3.
- מוסיפים כפית מלח, שמן זית, פטרוזיליה ושיני שום קונפי וטוחנים 1 דקה/ מהירות 4. במידת הצורך, מוסיפים מנוזלי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
- מגישים חם.
אופן הכנת התבשיל בקר:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הבצל וטוחנים 3 שניות/ מהירות 5. דוחפים מדפנות הקערה את הבצל הקצוץ בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן ומטגנים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים קוביות בשר ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1.
- מוסיפים בירה, שזיפים, חרדל, עלה דפנה, מלח ופלפל ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה. במהלך הבישול מניחים על מכסה קערת התרמומיקס את סלסלת הבישול במקום פקק המידה השקוף על מנת למנוע השפרצות.
- מוסיפים לקערת התרמומיקס לפת, גזר, פטריות ותפוח אדמה ומבשלים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
- מגישים חם לצד פירה סיציליאני. (מתכון להלן)
FEINTIP
להכנת פירה בטטה המירו את תפוחי האדמה ב-1 ק"ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ, הוסיפו ארבע שיני שום ושני עלי מרווה והכינו באותו האופן.