חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

מרק אדום של שעועית לבנה

כמות: 4-6 מנות

החומרים:

400 גרם שעועית לבנה מושרת במים כ 8 שעות במקרר (כ-880 גרם לאחר השרייה)

1400 מ"ל (5+3/4 כוסות) מים

1 בצל קלוף חתוך לרבעים

4 שיני שום קלופות

30 גרם (2 כפות) שמן קנולה

2 גזרים חתוכים לטבעות בעובי של 1.5 ס"מ

2 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות של 1.5 ס"מ

1 עגבנייה חתוכה לרבעים

2 עלי דפנה

40 גרם (2 כפות) רסק עגבניות

5 גרם (1 כפית) כמון

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1 ליטר מים

3 עלי מנגולד חתוכים לרצועות

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את שעועית ו-1.4 ליטר מים ומבשלים 40 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 כאשר מעל מכסה הקערה מניחים את כלי הוורומה, למניעת השפרצות.
  2. מסננים את השעועית ( אין צורך בנוזלים) בעזרת סלסילת הבישול ושומרים בצד עד לשימוש. שוטפים ומנגבים היטב את קערת התרמומיקס .
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 7 שניות/ מהירות 4 . מורידים מדפנות הקערה את הירקות, בעזרת מרית התרמומיקס, לכיוון הלהב.
  4. מוסיפים שמן ומבשלים 3 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 .
  5. מוסיפים את יתרת החומרים, למעט המים ועלי המנגולד ומבשלים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
  6. מניחים את סלסילת הבישול עם השעועית במקומה, בתוך קערת התרמומיקס, מוסיפים 1 ליטר מים ומבשלים 10 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
  7. מוציאים את סלסילת הבישול, בעזרת מרית התרמומיקס, מהקערה ומעבירים את השעועית לתוך קערת התרמומיקס. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים 1 דקה/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 1 .
  8. יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומגישים חם.

FEINTIP

הכינו מרק עשיר בקטניות. החליפו את השעועית בקטניות אחרות כמו חומוס, שעועית שחורה, שעועית אדומה, אך שימרו על היחסים בכמויות.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL