חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

עוגת פונדנט שוקולד

כמות: עוגה אחת בתבנית 22 ס"מ או 12 כוסות אישיות

החומרים:

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות ועוד מעט לשימון

6 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)

קורט מלח

200 גרם סוכר

250 גרם קוביות שוקולד מריר איכותי

50 גרם קמח

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות. משמנים בחמאה את תבנית העוגה ומניחים בצד.
  2. מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים לקערה את החלבונים ומקציפים 6 דקות/ מהירות 3.5 עד שמתקבל קצף עמיד.
  3. מוסיפים 20 גרם סוכר ומערבבים 20 שניות/ מהירות 3.5. מוציאים את המטרפה מהקערה, מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
  4. מעבירים לקערת התרמומיקס את 180 גרם הסוכר שנותר, החלמונים והחמאה ומעבדים 6 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 4.
  5. מוסיפים את השוקולד, ממתינים כ-10 שניות ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5.
  6. מוסיפים את הקמח ומעבדים 10 שניות/ מהירות 5.
  7. מניחים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מוסיפים פנימה את קצף החלבון ומערבבים 15 שניות/ מהירות 3. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית המשומנת.
  8. אופים בתנור 10-15 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לצינון במשך 5-10 דקות, פורסים ומגישים חמים.

FEINTIP

האפייה הקצרה תפיק עוגה שמרכזה חם ונוזלי. אם אתם מעדיפים עוגה יציבה יותר אפו במשך 20-25 דקות.
מומלץ להגיש את העוגה החמימה עם כדור גלידת וניל או מרנג שוויצרי.
לעוגת שוקולד ללא הקצפה, הכניסו לקערת התרמומיקס את השוקולד וקצצו 5 שניות/ מהירות 7. הוסיפו את החמאה והמיסו 4 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 2. הוסיפו את שאר החומרים וערבבו 15 שניות/ מהירות 5. העבירו לתבנית ואפו 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL