חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

פיתה ביתית

כמות: 10 פיתות

החומרים:

5 גרם שמרים יבשים

5 גרם סוכר

270 גרם מים

500 גרם קמח

5 גרם שמן זית

5 גרם מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס שמרים, סוכר ומים ומערבבים 30 שניות/ 37 מעלות/ מהירות 2.
  2. מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ולשים 3 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד הבצק מכפיל את נפחו.
  4. מניחים מגש F&C בשליש העליון של התנור ומחממים לטמפרטורה של 220 מעלות עם גריל עליון.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים במשקל 80 גרם כל אחד, מכדררים לכדורים, מכסים במגבת בד ומניחים למשך 15 דקות.
  6. מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס”מ.
  7. מעבירים עיגול בצק מרודד למשטח F&C שבתנור ואופים במשך 3.5 דקות, מוציאים את הפיתה מהתנור ומכסים מיד במגבת, חוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות. מגישים חמים.

אופן ההכנה ללא תרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 6 דקות במהירות בינונית, מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה או עד הבצק מכפיל את נפחו.
  2. מניחים מגש F&C בשליש העליון של התנור ומחממים לטמפרטורה של 220 מעלות עם גריל עליון.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים במשקל 80 גרם כל אחד, מכדררים לכדורים, מכסים במגבת בד ומניחים למשך 15 דקות.
  4. מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס”מ.
  5. מעבירים עיגול בצק מרודד למשטח F&C שבתנור ואופים במשך 3.5 דקות, מוציאים את הפיתה מהתנור ומכסים מיד במגבת, חוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות. מגישים חמים.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL