חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

שושני חלבה וקינמון קפריסאיות

כמות: 12 לחמניות

החומרים:

300 גרם (1+1/4 כוסות) חלב

100 גרם (2 יחידות M) ביצים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לחם

6 גרם (1 כפית שטוחה) שמרים יבשים

20 גרם מים פושרים

15 גרם (1+1/4 כפות) סוכר

8 גרם (1 כפית גדושה) מלח

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

להברשת הלחמניות ועיטור:

2 חלמונים

2 כפות מים

שומשום לבן

אופן ההכנה:

  1. מכניסים חלב וביצים לקערת התרמומיקס ומערבבים 30 שניות / מהירות 3.
  2. מוסיפים קמח אל קערת התרמומיקס ולשים 1 דקה/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  3. מכסים את קערת התרמומיקס בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק למשך 30 דקות.
  4. ממיסים את השמרים ב-20 גרם מים פושרים בקערת ערבוב קטנה.
  5. בתום 30 דקות ההתפחה, מוסיפים לקערת התרמומיקס את השמרים המומסים, סוכר ומלח ולשים 9 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. מוסיפים לקערה, תוך כדי עבודת התרמומיקס, את קוביות החמאה אחת אחרי השנייה דרך חור הפקק.
  6. מעבירים את הבצק לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 12-16 שעות.
  7. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים למשטח עבודה. מחלקים את הבצק לחתיכות של 100 גרם כל אחת.
  8. מעצבים את חתיכות הבצק לכדורים חלקים, מועכים את הכדורים לצורת דיסקית בעובי 2 ס”מ, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים פעם נוספת למשך שעה או עד שהכדורים יכפילו את נפחם.
  9. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  10. מערבבים חלמונים ומים, מברישים את הלחמניות בתערובת החלמונים, מפזרים מעל שומשום לבן ואופים בתנור במשך 13-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור, מצננים של רשת צינון ומגישים.

FEINTIP

צננו את הלחמניות לחלוטין, ארזו אותן בשקית פלסטיק אטומה ויהיו לכם לחמניות רכות ונעימות לאורך שלושה ימים לפחות.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL