Kransekake, עוגת חתונה סקנדינבית

Kransekake, עוגת חתונה סקנדינבית

כמות: עוגה אחת

מרכיבים

המרכיבים לעוגה:

450 גרם שקדים מולבנים

60 גרם אגוזי לוז טבעיים

500 גרם סוכר לבן

חלבונים מופרדים מ-4 ביצים

שמן קנולה או חמאה לשימון התבניות

המרכיבים לאייסינג:

חלבונים מופרדים מ-3 ביצים

550 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1. מערבבים שקדים מולבנים ואגוזי לוז ומעבירים למקפיא לחצי שעה עד שעה.
  2. מכניסים סוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 1 דקה / מהירות 10, מעבירים לקערת ערבוב גדולה ושומרים בצד.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס מחצית מכמות תערובת אגוזי לוז ושקדים קפואים וטוחנים 10 שניות / מהירות 10. מעבירים לקערה עם אבקת הסוכר. מכניסים לקערת התרמומיקס את יתר תערובת האגוזים, טוחנים 10 שניות / מהירות 10 ומוסיפים לקערה. מערבבים בעזרת כף את תערובת הסוכר ואגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים אל תערובת האגוזים חלבוני ביצה ומערבבים בכף עד שהתערובת הופכת צמיגית. ממשיכים ללוש בעזרת הידיים עד לקבלת בצק דביק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך לילה.
  5. מחממים תנור לטמפרטורה של 150°C.
  6. משמנים סט טבעות של עוגת Kransekake””. מחלקים את בצק העוגה לשניים ושומרים מחצית במקרר. מייצרים מהבצק רצועות בקוטר 1 ס”מ וממלאים 3 תבניות “Kransekake” ראשונות. מעבירים את התבניות לאפייה בתנור למשך10-15 דקות או עד שהן מזהיבות.
  7. מוציאים את התבניות מהתנור, מצננים לחלוטין וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והטבעות. מצננים את טבעות העוגה לחלוטין לאחר האפייה.
  8. מכינים את האייסינג: מכניסים סוכר לקערת התרמומיקס וטוחנים 1 דקה / מהירות 10. מוסיפים חלבוני ביצה ומערבבים 30 שניות / מהירות 3 עד לקבלת תערובת לבנה נוזלית סמיכה. ממלאים שקית זילוף באייסינג.
  9. מרכיבים את העוגה: מדביקים בעזרת האייסינג את הטבעת הגדולה ביותר לצלחת הגשה (זה יקל על המשך ההרכבה). מזלפים עיטור מזוגזג של אייסינג מעל הטבעת, מניחים מעליה את הטבעת הבאה בתור וחוזרים על הפעולה עם יתר הטבעות, מהגדולה ועד לקטנה ביותר.
  10. מקשטים את העוגה בפירות, פרחים וקישוטים אחרים ומגישים.

FEINTIP