אגוזי ברזיל מקורמלים
אופן ההכנה:
- מכניסים את האגוזים לקערת התרמומיקס וקוצצים 1 שניה/ מהירות 5. מעבירים האגוזים לקערה נפרדת ושומרים בצד.
- ממיסים במחבת טפלון סוכר ומים ומקרמלים לכדי קרמל זהוב, מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
- שופכים את הקרמל החם בזהירות על משטח סיליקון או נייר אפייה משומן ומצננים.
- שוברים את הקרמל לחתיכות גדולות ומכניסים לקערת התרמומיקס, קוצצים 2 שניות/ מהירות 6.
- מעבירים לקערה נפרדת ושומרים בצד עד לשימוש.
גלידת אגוזי ברזיל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזים ברזיל וטוחנים 2 שניות/ מהירות 6.
- מעבירים את האגוזים הקצוצים למגש אפיה וקולים בתנור 150 מעלות במשך 10 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את האגוזים הקלויים וטוחנים 5 שניות/ מהירות 8.
- מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים 8 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 2.
- מעבירים את הבלילה למיכל פקוג’ט ומקפיאים למשך 24 שעות לפחות.
- טוחנים את הבלילה הקפואה בפקוג’ט, מערבבים אל הגלידה את האגוזים המקורמלים ושומרים בהקפאה עד לשימוש.
דקואז אגוזי ברזיל
( תבנית אפייה 40 ס”מ / 50 ס”מ)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה.
- מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזי ברזיל, סוכר ואבקת למון גראס וטוחנים 8 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים קמח ומערבבים 3 שניות/ מהירות 10.
- מעבירים את התערובת לקערה ושומרים בצד. שוטפים את קערת התרמומיקס, מייבשים ומניחים אותה במקומה.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערה חלבון וסוכר ומקציפים 5 דקות/ מהירות 3.5.
- מקפלים בהדרגה את הקצף אל תערובת הקמח והתבלינים עד לקבלת בלילה אחידה
- משטחים בעזרת פלטה שטוחה את בלילת הבצק על נייר האפייה לעובי של 3 מ”מ ומעבירים לאפייה בתנור למשך 6 דקות.
- מוציאים את המגש מהתנור, מעבירים מיד את הדקואז עם נייר האפייה מהמגש למנוע התייבשות ומצננים לטמפרטורת חדר. שומרים בצד עד לשימוש.
גנאש שוקולד ויסקי
(תבנית סיליקון עם 8 שקעים של חצי כדור בקוטר 6 ס”מ)
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את השוקולד וטוחנים 5 שניות/ מהירות 7.
- מוסיפים שמנת מתוקה וחמאה ומבשלים 3 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 3.
- מורידים מדפנות הקערה את תערובת השוקולד בעזרת המרית לכיוון הלהב ומבשלים 3 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 3.
- מוסיפים וויסקי ומערבבים 10 שניות/מהירות 4.
- יוצקים את בלילת השוקולד לתבנית הסיליקון ושומרים בהקפאה עד להרכבת המנה.
אבקת אננס
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את קוביות האננס וטוחנים למחית 20 שניות/ מהירות 10
- שוטחים את מחית האננס על 4 מגשי מייבש מזון ומייבשים 24 שעות/ 53 מעלות.
- מכניסים את האבקה לקערת התרמומיקס וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10.
מרנג אננס
אופן ההכנה:
- מניחים בקערת התרמומיקס את המטרפה במקומה על הלהב.
- מכניסים לקערה חלבון, סוכר ועמילן לקרם ומקציפים 10 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 3.5.
- מקציפים פעם נוספת 6 דקות/ מהירות 3.5.
- מוסיפים את אבקת האננס ומקציפים 10 שניות/ מהירות 3.5.
- מעבירים לשקית זילוף ושומרים עד הרכבת המנה.
הרכבת המנה:
אופן ההרכבה:
- מצפים מבפנים בניילון נצמד קערת בומב מנירוסטה בקוטר 8 ס”מ ומשאירים שוליים ארוכים.
- חותכים ממשטח הדקואז עיגולים בקוטר 14 ס”מ וחותכים בכל עיגול פס רדיוס אחד מהמרכז החוצה על מנת לאפשר עבודה נוחה בהמשך.
- מדפנים את פנים הקערה המרופדת בניילון בעיגול הדקואז.
- ממלאים את הקערה עד 2/3 נפחה בגלידת אגוזי ברזיל.
- מניחים חצי כדור גנאש שוקולד על הגלידה, מכסים בגלידה ומיישרים בגובה פני הקערה.
- עוטפים היטב את הגלידה בעודפי שולי הניילון הנצמד ומכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
- מוציאים את הקערה מהמקפיא, הופכים על צלחת הגשה ומסירים את הניילון הנצמד.
- מזליפים שפיצים קטנים של מרנג על פני כיפת הדקואז. מתחילים מהתחתית לכיוון ראש הכיפה.