בצק זריז לטארט

בצק זריז לטארט

כמות: תבנית קיש 26"

מרכיבים

החומרים:

200 גרם חמאה (או מרגרינה) בטמפרטורת החדר
50 גרם סוכר
15 גרם מלח
1 ביצה
300 גרם קמח

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את החמאה, הסוכר, המלח והביצה ומעבדים 30 שניות/ מהירות 3.
  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים 15 שניות/ מהירות 3 לקבלת בצק פירורי.
  3. מוציאים את הבצק מקערת התרמומיקס, מהדקים אותו בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות שבתוכו משטח   Fast&Crustמונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
  5. משמנים תבנית קיש ומקמחים קלות.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של ½ ס”מ. מניחים את הבצק בתבנית האפייה.
  7. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים מעליו נייר אפייה ומשקולת של שעועית יבשה או גרגירי חומוס. אופים אפייה עיוורת בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מסירים את המשקולת ונייר האפייה.

 אופן ההכנה ללא תרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת מעבד המזון את החמאה, הסוכר, המלח והביצה ומעבדים במהירות גבוהה לערבוב החומרים .
  2. מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות גבוהה עד לקבלת בצק פירורי.
  3. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מהדקים אותו בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות שבתוכו משטח  Fast&Crust מונח במקומו, בשליש העליון של תנור האפייה.
  5. משמנים תבנית קיש ומקמחים קלות.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, פותחים ומרדדים על משטח מקומח קלות לעובי של ½ ס”מ. מניחים את הבצק בתבנית האפייה.
  7. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומניחים מעליו נייר אפייה ומשקולת של שעועית יבשה או גרגירי חומוס. אופים אפייה עיוורת בתנור על Fast&Crust למשך 10 דקות.
  8. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. מסירים את המשקולת ונייר האפייה.

FEINTIP