החומרים להמבורגר:
300 גרם (2 כוסות) חומוס מבשול (אפשר קפוא, מופשר)
50 גרם (1/3 יחידה) בצל לבן
50 גרם ( ½ כוס + כף) פתיתי קוואקר
150 גרם ( ½ כוס + 2 כפות) מים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
קורט אבקת שום
40 גרם (1 כף) קטשופ
10 גרם (1 כף) רוטב סויה
50 גרם ( ½ כוס ) פנקו (פירורי לחם יפניים)
10 גרם (2 כפות) עלי פטרוזיליה
150 גרם (1 כוס) עדשי בזלת שחורות מבושלות אל דנטה
לטיגון:
שמן קנולה
להגשה:
לחמניות
חסה
עגבניות
רטבים
תפוחי אדמה צלויים בתנור (ראה מתכון באתר)
אופן הכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט העדשים, וקוצצים 15 שניות/ מהירות 6.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
- מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, לשים לתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- מוציאים את תערובת מהמקרר, צרים ממנה המבורגרים בקוטר הלחמניות ובעובי של 2 ס”מ.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את ההמבורגרים כ-4 דקות מכל צד. (ניתן גם לאפות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10-15 דקות עד להשחמה; לפני האפייה מורחים מעט שמן על פני ההמבורגרים)
- מגישים את ההמבורגרים החמים בתוך לחמניות עם כל התוספות.
FEINTIP
הכינו תפוחי אדמה בקארי- טוויסט מעניין בעלילה.
השתמשו בבייבי תפוחי אדמה, חצו אותם, תבלנו בקארי צהוב, מלח ושמן זית
ערבבו את הכל היטב.
הכניסו לתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות ואפו כ-40 דקות או עד להזהבה.