חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

המבורגר חומוס ועדשים שחורות בהשראת איסה מוסקוביץ’

כמות: 6-8 המבורגרים

החומרים להמבורגר:

300 גרם (2 כוסות) חומוס מבשול (אפשר קפוא, מופשר)

50 גרם (1/3 יחידה) בצל לבן

50 גרם ( ½ כוס + כף) פתיתי קוואקר

150 גרם ( ½ כוס + 2 כפות) מים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

קורט אבקת שום

40 גרם (1 כף) קטשופ

10 גרם (1 כף) רוטב סויה

50 גרם ( ½ כוס ) פנקו (פירורי לחם יפניים)

10 גרם (2 כפות) עלי פטרוזיליה

150 גרם (1 כוס) עדשי בזלת שחורות מבושלות אל דנטה 

לטיגון:

שמן קנולה

להגשה:

לחמניות

חסה

עגבניות

רטבים

תפוחי אדמה צלויים בתנור (ראה מתכון באתר)

אופן הכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט העדשים, וקוצצים 15 שניות/ מהירות 6.
  2. מוסיפים את העדשים ומערבבים 30 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 3.
  3. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב, לשים לתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
  4. מוציאים את תערובת מהמקרר, צרים ממנה המבורגרים בקוטר הלחמניות ובעובי של 2 ס”מ.
  5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את ההמבורגרים כ-4 דקות מכל צד. (ניתן גם לאפות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10-15 דקות עד להשחמה; לפני האפייה מורחים מעט שמן על פני ההמבורגרים)
  6. מגישים את ההמבורגרים החמים בתוך לחמניות עם כל התוספות.

FEINTIP

הכינו תפוחי אדמה בקארי- טוויסט מעניין בעלילה.
השתמשו בבייבי תפוחי אדמה, חצו אותם, תבלנו בקארי צהוב, מלח ושמן זית
ערבבו את הכל היטב.
הכניסו לתנור שחומם לטמפרטורה של 220 מעלות ואפו כ-40 דקות או עד להזהבה.

מתכונים נוספים