אופן ההכנה בבישול צנצנות:
- מחממים אמבט סו-ויד לחום של 60 מעלות.
- בוחרים את התחמיץ המועדף, מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחמיץ עד להמסה ושומרים בצד.
- רוחצים היטב את הירקות או הפירות שרוצים להחמיץ.
- מכניסים את הירקות או הפירות לצנצנות מעוקרות יחד עם תבלינים או עשבי תבלין לטעמכם, הם צריכים לזוז בחופשיות בתוך הצנצנות על מנת שיתבשלו באחידות.
- ממלאים את הצנצנות עד לגובה של 1 ס”מ מתחת לשפת הצנצנת בנוזל התחמיץ, סוגרים ומעבירים לאמבט שחומם מראש לטמפרטורה של 60 מעלות לבישול של שעתיים בחצי לצנצנות של 250 מ”ל, או חמש שעות לצנצנות של 750 מ”ל
- מוצאים את הצנצנות מהאמבט, מצננים לטמפרטורת חדר, מקררים במקרר ומגישים. השקיות הסגורות ישמרו עד חודשיים במקרר.
אופן ההכנה בשקיות וואקום במכונת וואקום תא לחץ:
- בוחרים את התחמיץ המועדף, מערבבים בקערה את כל מרכיבי התחמיץ עד להמסה ושומרים בצד.
- רוחצים היטב את הירקות או הפירות שרוצים להחמיץ.
- מכניסים את הירקות או הפירות לשקית וואקום יחד עם תבלינים או עשבי תבלין לטעמכם, ממלאים רק עד שליש מהשקית.
- יוצקים מנוזל התחמיץ אל השקיות עד שהירקות או הפירות שקועים בנוזל, ואוטמים בוואקום את השקית. הסירו את המגש הפנימי של מכונת הוואקום, או לחילופין צרו שיפוע בעזרת המגש כדי לוודא שהנוזל לא ייצא מהשקית בשלב הוואקום.
- אין צורך לבשל, האטימה בתת-לחץ כובשת את הירקות או הפירות. המתינו 4 שעות והחמוצים יהיו מוכנים להגשה. השקיות הסגורות ישמרו עד חודשיים במקרר.