אופן ההכנה:
מכינים את הבצק
- מכניסים לקערת התרמומיקס את כל המרכיבים, למעט החלמון, ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
- מוסיפים את החלמון ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק.
- מערבבים 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט כדי שיהיה נוח לעבודה ומכניסים את הבצק למנוחה למקרר לכחצי שעה.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לקוטר 30 סנטימטר ולעובי של כ- ½ סנטימטר. כורכים את הבצק בצורה רופפת סביב מערוך ומרפדים את תבנית הטארט, כך שיכסה את התחתית ואת דפנות התבנית. מעבירים למנוחה במקפיא לכחצי שעה.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות.
- מניחים נייר אפיה על הבצק, מניחים משקולת ( שעועית יבשה/ גרגירי חומוס) ואופים בתנור למשך 25 דקות. מסירים את המשקולת ואופים עוד כ- 5-10 דקות, עד שהבצק אפוי לגמרי. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים היטב.
מכינים ת המלית:
- מחממים תנורלחום של 150 מעלות.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את האגוזים. מכניסים את האגוזים לתנור וקולים אותם במשך כ- 10 דקות. מערבבים את האגוזים כל שתיים-שלוש דקות שלא יישרפו. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את האגוזים וקוצצים גס מצב מכסה סגור/ כפתור הטורבו/ 3 לחיצות קצרות. מניחים בקערה בצד עד לשימוש.
- מכניסים לקערה את הפרג וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
- 5. מוסיפים את השמנת, הסוכר, הדבש, החמאה, מקל הווניל וגרידת הלימון ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- ממשיכים לבשל 5 דקות/ טמפרטורה 100 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים לקערה את האגוזים ומערבבים 1 דקה/ מהירות 3.
- מוציאים מהתערובת את מקל הווניל.
מרכיבים את הטארט:
1. יוצקים את מלית הפרג בקלתית הטארט האפויה ומשטחים בעזרת סכין רחבה. מעבירים את הטארט למקרר למשך 3 שעות. מוציאים מהמקרר פורסים ומגישים.