לחם זריז של כל טוב ללא תפיחה

לחם זריז של כל טוב ללא תפיחה

כמות: תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 ס"מ או שתי תבניות אינגליש- קייק

מרכיבים

החומרים לבצק:

160 גרם ( 1כוס + 2 כפות) קמח

300 גרם (2 כוסות + 3 כפות) קמח מלא

30 גרם (3 כפות) שיבולת שועל

100 גרם (1 כוס) תערובת גרעינים וזירעונים

30 גרם (3 שקיות) אבקת אפייה

5 גרם (1 כפית) מלח

120 גרם (⅓ כוס) דבש

360 גרם (½ 1 כוסות ) חלב או מים בטמפרטורת החדר

1 ביצה 

החומרים לעיטור הלחם:

חופן תערובת גרעינים וזירעונים

אופן ההכנה:

  1. מחממים  תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. משמנים ומקמחים קלות את תבנית האפייה (אפשר גם לאפות את הלחם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ללא תבנית אפייה).
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס את חומרי הבצק היבשים ומעבדים 10 שניות/ מהירות 4.
  4. מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ומעבדים 30 שניות/ מהירות 4.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים אותו לכיכר. מעבירים את הכיכר אל תבנית האפייה המשומנת והמקומחת. זורים מעל פני הבצק את תערובת הגרעינים והזירעונים ואופים בתנור במשך 30-40 דקות, או עד שהלחם משחים.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור. מצננים מעט ומחלצים את הלחם מתבנית האפייה. פורסים ומגישים.

FEINTIP

תערובת הגרעינים והזירעונים יכולה להכיל גרעיני חמנייה ודלעת קלופים, שומשום, פרג, קוואקר או קצח. נסו גם שילובים שונים האהובים עליכם.