אופן ההכנה בתרמומיקס:
- מכניסים לקערת התרמומיקס מים ו-25 גרם קמח לחם ומערבבים 4 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2, מעבירים את הבלילה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים בקערה קטנה נוספת שמרים וחלב, מניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס 350 גרם קמח, מלח וסוכר ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5, מוסיפים את תערובת השמרים והחלב, את בלילת המים וקמח, שמנת מתוקה, חלב מרוכז וביצה ולשים 6 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. אחרי 4 דקות לישה, מוסיפים את החמאה כף אחר כף אל הבצק דרך חור המכסה. מתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- ניתן להתפיח את הבצק במקרר במשך 12 שעות.
- משמנים קלות תבנית אינגליש קייק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים.
- מרדדים כדור בצק לצורת אליפסה שטוחה באורך 20 ס”מ, מקפלים צד אחד של האליפסה לכיוון מרכזה וכך גם את הצד השני, מניחים 5 דקות למנוחה. מרדדים שוב ומקפלים באותו האופן.
- מרדדים פעם נוספת את הבצק ומגלגלים לרולדה צרה. מניחים את רולדת הבצק לרוחב התבנית כשצדדיה צמודים לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק ומשאירים רווחים שווים ביניהם בתבנית.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות כשבמרכזו משטח Fast & Crust. - טורפים קלות בקערה קטנה ביצה ומים ומברישים פני הבצק התפוח. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור על משטח Fast & Crust למשך 20-25 דקות עד לצבע חום זהוב.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מצננים ומגישים.
אופן ההכנה במיקסר:
- מחממים במחבת מים ו-25 גרם קמח לחם ומערבבים על אש נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מעבירים את הבלילה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים בקערה קטנה שמרים וחלב, מניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
- מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו לישה 350 גרם קמח, מלח וסוכר ומערבבים דקה במהירות בינונית , מוסיפים את תערובת החלב, בלילת הקמח, שמנת מתוקה, חלב משומר וביצה ולשים 10 דקות במהירות איטית, מוסיפים את החמאה כף אחר כף אחרי 4 דקות לישה. מתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ניתן להתפיח את הבצק במקרר במשך 12 שעות. - משמנים קלות תבנית אינגליש קייק.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים.
- מרדדים כדור בצק לצורת אליפסה שטוחה באורך 20 ס”מ, מקפלים צד אחד של האליפסה לכיוון מרכזה וכך גם את הצד השני, מניחים 5 דקות למנוחה. מרדדים שוב ומקפלים באותו האופן.
- מרדדים פעם נוספת את הבצק ומגלגלים לרולדה צרה. מניחים את רולדת הבצק לרוחב התבנית כשצדדיה צמודים לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק ומשאירים רווחים שווים ביניהם בתבנית.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות כשבמרכזו משטח Fast & Crust.
- טורפים קלות בקערה קטנה ביצה ומים ומברישים פני הבצק התפוח. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור על משטח Fast & Crust למשך 20-25 דקות עד לצבע חום זהוב.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מצננים ומגישים.