לחם כל טוב ללא שמרים

לחם כל טוב ללא שמרים

כמות: 2 תבניות אינגליש-קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ

מרכיבים

החומרים:

150 גרם חומוס יבש
120 גרם אורז מלא יבש
70 גרם כוסמת יבשה
120 גרם עמילן טפיוקה
100 גרם (1/3 כוס) תערובת גרעינים
3 כפות (3 שקיות) אבקת אפייה
1 כפית מלח
120 גרם (3 כפות) דבש
כוס וחצי חלב או מים בטמפרטורת החדר
1 ביצה

לעיטור:

חופן תערובת גרעינים (גרעיני חמנייה, שומשום, פרג, קצח או כל תערובת לטעמכם)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. משמנים ומקמחים את תבנית האפייה.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס חומוס, אורז וכוסמת וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  3. מוסיפים עמילן טפיוקה, תערובת גרעינים, אבקת אפייה ומלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
  4. מוסיפים דבש, חלב וביצה ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4.
  5. מעבירים את בלילת הבצק אל התבנית, זורים מעל פני הבצק את תערובת הגרעינים, מעבירים את התבנית אל התנור ואופים במשך 45-50 דקות
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים מעט את הלחם, מחלצים מתבנית האפייה, פורסים ומגישים חמים וטעים.

FEINTIP

הבצק יקבל באהבה תוספת של חצי כוס תערובת חמוציות מיובשות ואגוזי מלך אותם אפשר להוסיף בשלב 4 של המתכון.