לחם מאודה

כמות: כיכר לחם

מרכיבים

החומרים לבצק:

15 גרם שמרים טריים
150 גרם מים
250 גרם קמח
1 כפית (7 גרם) מלח
 

ובנוסף:

מעט קמח לקימוח
צלחת קעורה המתאימה בגודלה לכלי הורומה
שמן לשימון הצלחת
ליטר וחצי מים לאידוי

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את השמרים והמים לקערת התרמומיקס ומערבבים 2 דקות/ 37 מעלות/ מהירות 1.
  2. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים 2.5 דקות/ מצב מכסה סגור/ פונקציית לישה.
  3. משמנים את הצלחת ומניחים אותה במגש הורומה.
  4. מקמחים משטח עבודה, מעברים את הבצק למשטח העבודה ומגלגלים אותו לכדור.
  5. מניחים את כדור הבצק על הצלחת המשומנת, מכסים את כלי הורומה ומתפיחים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. יוצקים ליטר וחצי מים לקערת התרמומיקס ומכסים. מניחים מעל המכסה את כלי הורומה ומאדים 45 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1.
  7. מוציאים את הלחם המאודה, מצננים, פורסים ומגישים.

FEINTIP

אפשר להחליף חלק מהקמח הלבן בחיטה מלאה או אורז מלא טחונים.
טוחנים 50 גרם בתרמומיקס במהירות 10 עד לקבלת קמח דק.