לחמניות המבורגר

לחמניות המבורגר

כמות: 14 לחמניות קטנות / 7 לחמניות גדולות

מרכיבים

החומרים:

450 גרם קמח

50 גרם קורנפלור

20 גרם שמן קנולה

10 גרם מלח

2 כפיות שמרים יבשים

275 גרם חלב

40 גרם חמאה רכה

להברשה:

1 ביצה

כף מים

50 גרם סומסום

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל חומרי הבצק ולשים 4 דקות /פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  3. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-14 חתיכות שוות במשקל 60 גרם כל אחת (או 7 חתיכות במשקל 120 גרם כל אחת).
  5. מעצבים כל חתיכה לכדור חלק בעזרת כפות הידיים ומניחים על נייר האפייה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
  6. מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהלחמניות יכפילו את נפחן.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומשטחFast & Crust במרכזו.
  8. טורפים קלות את הביצה עם כף מים, מברישים בבלילה את הלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
  9. מניחים את תבנית האפייה על ה- Fast & Crust שבתנור ואופים 15 בתנור דקות (או 20 דקות ללחמניות הגדולות) עד לקבלת גוון זהוב.
  10. מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 8 דקות במהירות איטית.
  2. מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  3. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  4. מעבירים את הבצק למשטח אפיה מקומח קלות חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים ל-14 חתיכות שוות במשקל 60 גרם כל אחת (או 7 חתיכות במשקל 120 גרם כל אחת).
  5. מעצבים כל חתיכה לכדור חלק בעזרת כפות הידיים ומניחים על נייר האפייה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
  6. מכסים את המגש בשקית ניילון גדולה ומניחים להתפחה במשך שעה או עד שהלחמניות יכפילו את נפחן.
  7. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומשטחFast & Crust במרכזו.
  8. טורפים קלות את הביצה עם כף מים, מברישים בבלילה את הלחמניות ומפזרים מעל סומסום.
  9. מניחים את תבנית האפייה על ה- Fast & Crust שבתנור ואופים 15 בתנור דקות (או 20 דקות ללחמניות הגדולות) עד לקבלת גוון זהוב.
  10. מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים על רשת ומגישים.

FEINTIP