מוס פירות יער

כמות: 8-10 מנות

מרכיבים

החומרים:

10 גרם אבקת ג’לטין
100 גרם מים
300 גרם פירות יער טריים או קפואים
200 גרם סוכר
250 גרם גבינת ריקוטה
250 גרם שמנת מתוקה קרה
עלי נענע לעיטור

אופן ההכנה:

  1. בקערת ערבוב קטנה מערבבים ג’לטין עם 50 גרם מים ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס את שארית המים ומחממים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 1.
  3. מוסיפים את תערובת הג’לטין ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
  4. מוסיפים 250 גרם פירות יער, סוכר וגבינת ריקוטה ומערבבים 20 שניות/ מהירות 8.
  5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומקררים במקרר במשך 30 דקות.
  6. שוטפים את קערת התרמומיקס, מיבשים היטב ומניחים אותה במקומה.
  7. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב, יוצקים לקערת התרמומיקס שמנת מתוקה ומקציפים 50 שניות/ מהירות 3.
  8. מוציאים את תערובת פירות היער מהמקרר ומקפלים את הקצפת לתערובת בעזרת מרית.
  9. יוצקים את המוס לכוסות הגשה אישיות ומקררים במקרר למשך 4 שעות.
  10. מקשטים את כוסות המוס בשארית פירות היער ועלי הנענע ומגישים קר.

FEINTIP