אופן ההכנה:
- בקערת ערבוב קטנה מערבבים ג’לטין עם 50 גרם מים ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
- מכניסים לקערת התרמומיקס את שארית המים ומחממים 2 דקות/ 60 מעלות/ מהירות 1.
- מוסיפים את תערובת הג’לטין ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4.
- מוסיפים 250 גרם פירות יער, סוכר וגבינת ריקוטה ומערבבים 20 שניות/ מהירות 8.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומקררים במקרר במשך 30 דקות.
- שוטפים את קערת התרמומיקס, מיבשים היטב ומניחים אותה במקומה.
- מניחים את המטרפה במקומה על הלהב, יוצקים לקערת התרמומיקס שמנת מתוקה ומקציפים 50 שניות/ מהירות 3.
- מוציאים את תערובת פירות היער מהמקרר ומקפלים את הקצפת לתערובת בעזרת מרית.
- יוצקים את המוס לכוסות הגשה אישיות ומקררים במקרר למשך 4 שעות.
- מקשטים את כוסות המוס בשארית פירות היער ועלי הנענע ומגישים קר.