סלט סלק

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים:

400 גרם סלק טרי קלוף וחתוך לרבעים

100 גרם גזר קלוף וחתוך לקטעים

1/4 בצל אדום קלוף

1 תפוח עץ ירוק חתוך לרבעים ללא ליבה

2-3 ענפי כוסברה טרייה מופרדים לעלים

2 כפות שמן זית

20 גרם מיץ לימון טרי (מכחצי לימון)

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים וקוצצים 2-3 שניות/ מהירות 5.
  2. דוחפים את הירקות הקצוצים מדופן קערת התרמומיקס לכיוון הלהב בעזרת המרית וקוצצים שוב 2-3 שניות מהירות 5. במידת הצורך חוזרים על הפעולה פעם שלישית עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. מגישים מיד.

FEINTIP

על מנת לגוון ולהגיש את סלט באופן חגיגי שטפו ורפדו בעלי חסה סלנובה וחסה צבעונית את קרקעיתה של קערת ההגשה, הניחו מעל את סלט הסלק ופזרו גבינת פטה עיזים מפוררת ופיסטוקים קלויים. הגישו עם קרעי פיתה או פרוסות בגט קלויות.
לגרסה מתקתקה- חמצמצה של הסלט תבלו במעט סירופ רימונים לפי הטעם.
הסלט ישמר מכוסה במקרר כיומיים.