סלט קינואה וירקות מאודים

סלט קינואה וירקות מאודים

כמות: 6 סועדים

מרכיבים

החומרים:

2 ק"ג מים

300 גרם (½) כרובית מפורקת לפרחים קטנים

150 גרם בטטה קלופה חתוכה לגפרורים בגודל 1X5 ס"מ

5 גרם (1 כפית) מלח

250 גרם קינואה יבשה (לבנה, אדומה או שילוב ביניהן)

30 גרם שמן זית

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס מים ומכסים.
  2. מערבבים פרחי כרובית וגפרורי בטטה עם מלח ומניחים בשני מגשי כלי הורומה.
  3. מניחים את כלי הורומה במקומו מעל מכסה התרמומיקס ומאדים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 3.
  4. מסירים את מגש הורומה ופותחים את המכסה. מוסיפים למים שבקערת התרמומיקס את הקינואה, מכסים חזרה, מניחים שוב את כלי הורומה במקומו על מכסה התרמומיקס וממשיכים לבשל 13 דקות/ טמפרטורת ורומה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  5. מסירים את מגש הורומה מעל מכסה התרמומיקס ומעבירים את הכרובית והבטטה לקערת ערבוב. מסננים את הקינואה ונפטרים מעודפי המים. מעבירים את הקינואה המסוננת לקערה עם הכרובית והבטטה. מערבבים יחד עם שמן הזית, מצננים לטמפרטורת חדר ומגישים.

FEINTIP

לסלט משפחתי תבלו את הסלט ויניגרט לימוני, הוסיפו עשבי תיבול, תבלינים, פירות יבשים ואגוזים והגישו