פוקאצ’ה דקיקה במילוי גבינה נמסה

פוקאצ’ה דקיקה במילוי גבינה נמסה

כמות: 3 פוקאצ'ות

מרכיבים

החומרים:

200 גרם מים

55 גרם שמן זית

10 גרם מלח

140 גרם + 160 גרם קמח לחם

שמן זית לשימון והברשה

300 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת או כל גבינה קשה לטעמכם

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס מים, שמן זית, מלח ו-140 גרם קמח ולשים 5 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה דרך חור המכסה את יתר הקמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ובמרכזו משטחFast & Crast . מרפדים מגש שטוח בנייר אפיה משומן קלות.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-6 כדורים במשקל 110 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15 ס”מ ומניחים 15 דקות תחת מגבת.
  4. מותחים עיגול בצק בעזרת גב כף היד הכי דק שניתן, מניחים על נייר האפייה, מפזרים מעליו 100 גרם גבינת מוצרלה מעושנת ומניחים מעל יריעת בצק מתוחה נוספת.
  5. מהדקים זו לזו את שולי קוטר יריעות הבצק, דוקרים בעזרת סכין 5 חורים קטנים בשכבת הבצק העליונה לשחרור אדים בעת האפייה ומברישים את פני הבצק במעט שמן זית.
  6. מחליקים מהמגש לתנור את נייר האפייה ועליו הפוקאצ’ה על משטח ה-Fast & Crast  ואופים במשך 7 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
  7. מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומגישים חם.

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מכניסים לקערת המיקסר המצויד בוו לישה מים, שמן זית , מלח ו-140 גרם קמח ולשים במשך 10 דקות במהירות איטית, תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את יתר הקמח. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ובמרכזו משטחFast & Crast . מרפדים מגש שטוח בנייר אפיה משומן קלות.
  3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-6 כדורים במשקל 110 גרם כל אחד. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 15 ס”מ ומניחים 15 דקות תחת מגבת.
  4. מותחים עיגול בצק בעזרת גב כף היד הכי דק שניתן, מניחים על נייר האפייה, מפזרים מעליו 100 גרם גבינת מוצרלה מעושנת ומניחים מעל יריעת בצק מתוחה נוספת.
  5. מהדקים זו לזו את שולי קוטר יריעות הבצק, דוקרים בעזרת סכין 5 חורים קטנים בשכבת הבצק העליונה לשחרור אדים בעת האפייה ומברישים את פני הבצק במעט שמן זית.
  6. מחליקים מהמגש לתנור את נייר האפייה ועליו הפוקאצ’ה על משטח ה-Fast & Crast ואופים במשך 7 דקות. חוזרים על הפעולה עם יתר עיגולי הבצק.
  7. מוציאים את הפוקאצ’ה מהתנור ומגישים חם.

FEINTIP