פטוצ’יני ברוטב ארבייטה פיקנטי

פטוצ’יני ברוטב ארבייטה פיקנטי

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים לבצק פסטה:

600 גרם קמח (רצוי קמח פסטה)
10 גרם מלח
190 גרם (12 יחידות) חלמונים
155 גרם (3 יחידות) ביצים שלמות
15 גרם שמן זית איכותי

 החומרים לרוטב ארבייטה:
200  גרם בצל קלוף וחתוך לרבעים
3  שיני שום קלופות
1/2 פלפל חריף ירוק
2  כפות שמן קנולה
1  כפית מלח
600  גרם עגבניות חתוכות לרבעים
40  גרם רסק עגבניות
1/2  כפית סוכר
1/4  כפית פלפל שחור גרוס
1  כפית פפריקה מתוקה
1  כפית עלי תימין
1  כפית מחטי רוזמרין
100  גרם מים

ובנוסף:

3 ק"ג מים
1 כף מלח
1/2 מתכון בצק לפסטה (לעיל)
1/4 כוס עלי בזיליקום
1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים

אופן ההכנה לבצק פסטה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והמלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת בצק פרורי.
  3. מעבירים את פירורי הבצק משטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומאחידים אותו בעזרת כפות הידיים.
  4. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכדררים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת רוטב ארבייטה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל פלפל חריף ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הירקות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים שמן קנולה ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את שאר חומרים הרוטב ומבשלים 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.

אופן הרכבת המנה:

  1. מרתיחים בסיר גדול 3 ק”ג מים עם כף מלח.
  2. מפדרים את משטח העבודה בקמח סמולינה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או בעזרת מערוך לדפים בעובי 1 מ”מ (מספר 6 במכונה).
  3. חותכים את דפי הפסטה לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ ומבשלים בכל פעם חצי מכמות הפסטה במים הרותחים כ-2 דקות. מסננים ומעבירים לכלי הגשה.
  4. מערבבים את הפסטה עם רוטב הארבייטה החם, מפזרים מעל עלי בזיליקום וזיתים ומגישים חם.

FEINTIP