אופן ההכנה לבצק פסטה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הקמח והמלח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 10.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים 30 שניות/ מהירות 4 עד לקבלת בצק פרורי.
- מעבירים את פירורי הבצק משטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומאחידים אותו בעזרת כפות הידיים.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מכדררים, עוטפים כל כדור בניילון נצמד ושומרים במקרר עד לשימוש.
אופן הכנת רוטב ארבייטה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס בצל פלפל חריף ושום וקוצצים 5 שניות/ מהירות 5. מורידים מדפנות הקערה את תערובת הירקות בעזרת מרית התרמומיקס לכיוון הלהב.
- מוסיפים שמן קנולה ומבשלים 4 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
- מוסיפים את שאר חומרים הרוטב ומבשלים 22 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2.
אופן הרכבת המנה:
- מרתיחים בסיר גדול 3 ק”ג מים עם כף מלח.
- מפדרים את משטח העבודה בקמח סמולינה ומרדדים את בצק הפסטה בעזרת מכונת פסטה או בעזרת מערוך לדפים בעובי 1 מ”מ (מספר 6 במכונה).
- חותכים את דפי הפסטה לרצועות בעובי של 1/2 ס”מ ומבשלים בכל פעם חצי מכמות הפסטה במים הרותחים כ-2 דקות. מסננים ומעבירים לכלי הגשה.
- מערבבים את הפסטה עם רוטב הארבייטה החם, מפזרים מעל עלי בזיליקום וזיתים ומגישים חם.