פירה תפוחי אדמה סיציליאני

פירה תפוחי אדמה סיציליאני

כמות: 6 מנות

מרכיבים

החומרים:

1 ק”ג תפוחי אדמה עמילניים קלופים וחתוכים לקוביות של 3 ס"מ

400 גרם מים

50 גרם שמן זית

1 כפית+  1 כפית מלח

2 כפיות פטרוזיליה קצוצה

20 גרם שום קונפי (לבחירה)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב בקערת התרמומיקס.
  2. מוסיפים לקערה תפוחי אדמה, מים וכפית מלח.
  3. מבשלים ללא פקק המידה השקוף 24 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות בחישה עדינה.
  4. מוציאים את המטרפה ומסננים את תפוחי האדמה מבעד לסלסלת הבישול. שומרים כחצי כוס מנוזלי הבישול בצד.
  5. מחזירים את תפוחי האדמה המבושלים לקערת התרמומיקס וטוחנים 30 שניות/ מהירות 3.
  6. מוסיפים כפית מלח, שמן זית, פטרוזיליה ושיני שום קונפי וטוחנים 1 דקה/ מהירות 4. במידת הצורך, מוסיפים מנוזלי הבישול עד לקבלת המרקם הרצוי.
  7. מגישים חם.

FEINTIP

להכנת פירה בטטה המירו את תפוחי האדמה ב-1 ק"ג בטטה קלופה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ, הוסיפו ארבע שיני שום ושני עלי מרווה והכינו באותו האופן.