החומרים:
5 גרם שמרים יבשים
5 גרם סוכר
270 גרם מים
500 גרם קמח
5 גרם שמן זית
5 גרם מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס שמרים, סוכר ומים ומערבבים 30 שניות/ 37 מעלות/ מהירות 2.
- מוסיפים קמח, שמן זית ומלח ולשים 3 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד הבצק מכפיל את נפחו.
- מניחים מגש F&C בשליש העליון של התנור ומחממים לטמפרטורה של 220 מעלות עם גריל עליון.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים במשקל 80 גרם כל אחד, מכדררים לכדורים, מכסים במגבת בד ומניחים למשך 15 דקות.
- מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס”מ.
- מעבירים עיגול בצק מרודד למשטח F&C שבתנור ואופים במשך 3.5 דקות, מוציאים את הפיתה מהתנור ומכסים מיד במגבת, חוזרים על הפעולה עם יתר הפיתות. מגישים חמים.