קרוסטטה של ריקוטה וריבת דובדבנים

קרוסטטה של ריקוטה וריבת דובדבנים

כמות: תבנית פאי 26 ס"מ

מרכיבים

החומרים לבצק:

200 גרם (1 כוס) סוכר
250 גרם (2 כוסות) קמח
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה + 1 חלמון
קליפה מגוררת מלימון אחד

החומרים למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה
1 ביצה + 2 חלמונים
250 גרם ריבת דובדבנים

אופן ההכנה:

  1. מעבירים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10, שומרים חצי מכמות הסוכר בצד להכנת המלית ומשאירים חצי בקערת התרמומיקס.
  2. מוסיפים לקערת התרמומיקס את הקמח ומערבבים 10 שניות/ מהירות 4, מוסיפים את החמאה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 4, מוסיפים את הביצה, החלמון וקליפת הלימון המגוררת ומעבדים לבצק 15 שניות/ מהירות 4. עוטפים את הבצק שהתקבל בניילון נצמד ושומרים במקרר לחצי שעה לפחות.
  3. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  4. מעבירים אל קערת התרמומיקס את 100 גרם אבקת הסוכר שנותרה, גבינת הריקוטה, הביצה ושני החלמונים ומעבדים למלית 30 שניות/ מהירות 4.
  5. משמנים קלות את התבנית, מעבירים לתבנית את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו בשכבה אחידה על התחתית והדופן בעזרת האצבעות.
  6. מורחים בעדינות את ריבת הדובדבנים על תחתית הבצק ויוצקים מעל באופן אחיד את מלית הגבינה.
  7. מעבירים את התבנית לתנור לאפייה למשך 30 דקות. מוציאים, מצננים לטמפרטורת החדר או שומרים במקרר עד להגשה.

FEINTIP

ניתן להעשיר טעם הבצק או המלית ולהוסיף גרגירי וניל, קינמון טחון או כל תבלין לטעמכם.

את העוגה אפשר לקשט בפירות, פירות יער או להגישה כפי שהיא.