ריזוטו פסטו וזוקיני בהשראת איסה מוסקוביץ’

ריזוטו פסטו וזוקיני בהשראת איסה מוסקוביץ’

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים לפסטו:

20 גרם ( ¼ כוס ) אגוזי מלך

20 גרם ( ¼ כוס ) צנוברים

2 שיני שום קלופות

עלים שטופים מצרור אחד של בזיליקום

½ כוס עלי כוסברה

1 כף עלי תימין טריים

2 כפות שמרי בירה

1 כפית מלח

¼ כוס מים

¼ כוס שמן זית

1 כף מיץ לימון טרי

חומרים לריזוטו

70 גרם (½ יחידה) בצל קלוף וחתוך לרבעים

1 שן שום קלופה

25 גרם (4 כפות) שמן זית

250 גרם ריזוטו איטלקי (אורז ארבוריו)

50 גרם (¼ כוס) יין לבן

550 גרם ( ¼ 2 כוסות ) ציר ירקות) או מים)

½ כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס

3 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות של 1 ס"מ

אופן הכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס אגוזים, צנוברים, שום, בזיליקום, כוסברה ותימין וקוצצים 5 שניות/ מהירות 7.מוסיפים את כל שאר חומרי הפסטו ומערבבים 20 שניות/ מהירות 6. טועמים, מתקנים תיבול במקרה הצורך ושומרים בצד. שוטפים את קערת התרמומיקס.
  1. מכניסים לקערת התרמומיקס בצל ושום וקוצצים 4 שניות/ מהירות 5, מוסיפים שמן זית ומאדים 3 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 1. מוסיפים אורז ויין ומאדים 2 דקות / 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. מוסיפים לקערת התרמומיקס ציר ירקות, מלח ופלפל.
  2. מעבירים קוביות זוקיני לסלסלת הבישול ומניחים אותה במקומה בתוך קערת התרמומיקס, סוגרים את המכסה ומבשלים 15 דקות/ 100 מעלות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2. 
  3. מוציאים את סלסלת הבישול עם קוביות הזוקיני המבושלות, מוסיפים לקערת התרמומיקס את הפסטו ומערבבים 1 דקה/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2.
  4. יוצקים מהריזוטו לקערות אישיות, מניחים מעל קוביות זוקיני מאודות ומגישים חם.

FEINTIP