תבשיל במיה ובשר

תבשיל במיה ובשר

כמות: 4 מנות

מרכיבים

החומרים:

1000 גרם במיה טרייה
3 כפות חומץ טבעי
4 שיני שום קלופות
200 גרם בצלים קלופים, חצויים
10 גבעולי כוסברה טרייה, קצוצים גס (לבחירה)
60 גרם שמן זית
300 גרם בשר בקר, חתוך לקוביות (3 ס"מ)
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1 קורט פלפל שחור טחון
500 גרם שימורי עגבניות קצוצות
70 גרם רכז עגבניות

אופן ההכנה:

  1. מניחים את תושבת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בה במיה, יוצקים עליה חומץ ושומרים בצד.
  2. שמים שום, בצלים, כוסברה ושמן זית בקערת הערבוב, קוצצים 3 שניות/ מהירות 5, ומבשלים 6  דקות/ 120°C/ מהירות 1 .
  3. מוסיפים קוביות בשר, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות/120°C/מהירות בחישה עדינה .
  4. מוסיפים עגבניות קצוצות ורכז עגבניות. מניחים את תושבת הוורומה במקומה ומאדים 30 דקות/טמפרטורת וורומה/נגד כיוון השעון /מהירות בחישה עדינה . מסירים את יחידת הוורומה.
  5. מוסיפים את הבמיה המאודה לקערת הערבוב, מערבבים בעדינות בעזרת המרית ומבשלים 2 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות בחישה עדינה  . מעבירים לקערת הגשה ומגישים חם.

FEINTIP

  • באופן מסורתי תבשיל במיה צמחוני ניתן להגיש גם קר, ואילו תבשיל במיה עם בשר מוגש חם.
  • הגישו עם אורז או פילאף.