חיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש

לחם חלב יפני

כמות: כיכר אחת בתבנית אינגליש 25 ס"מ

החומרים לבצק:

90 גרם מים

25 גרם קמח לחם

½ 1 כפיות שמרים יבשים

60 גרם חלב פושר

350 גרם קמח לחם

1 כפית מלח

50 גרם סוכר

50 גרם שמנת מתוקה

1 כף חלב מרוכז

1 ביצה

25 גרם חמאה רכה

שמן לשימון

החומרים להברשה:

1 ביצה

2 כפות מים

אופן ההכנה בתרמומיקס:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס מים ו-25 גרם קמח לחם ומערבבים 4 דקות/ 70 מעלות/ מהירות 2, מעבירים את הבלילה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מערבבים בקערה קטנה נוספת שמרים וחלב, מניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
  3. מכניסים לקערת התרמומיקס 350 גרם קמח, מלח וסוכר ומערבבים 10 שניות/ מהירות 5, מוסיפים את תערובת השמרים והחלב, את בלילת המים וקמח, שמנת מתוקה, חלב מרוכז וביצה ולשים 6 דקות/ פונקציית לישה/ סיבוב ימינה של כפתור ההפעלה. אחרי 4 דקות לישה, מוסיפים את החמאה כף אחר כף אל הבצק דרך חור המכסה. מתקבל בצק רך ודביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. ניתן להתפיח את הבצק במקרר במשך 12 שעות.
  6. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק.
  7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים.
  8. מרדדים כדור בצק לצורת אליפסה שטוחה באורך 20 ס”מ, מקפלים צד אחד של האליפסה לכיוון מרכזה וכך גם את הצד השני, מניחים 5 דקות למנוחה. מרדדים שוב ומקפלים באותו האופן.
  9. מרדדים פעם נוספת את הבצק ומגלגלים לרולדה צרה. מניחים את רולדת הבצק לרוחב התבנית כשצדדיה צמודים לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק ומשאירים רווחים שווים ביניהם בתבנית.
  10. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות כשבמרכזו משטח Fast & Crust.
  11. טורפים קלות בקערה קטנה ביצה ומים ומברישים פני הבצק התפוח. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור על משטח Fast & Crust למשך 20-25 דקות עד לצבע חום זהוב.
  12. מוציאים את הלחם מהתנור, מצננים ומגישים.

אופן ההכנה במיקסר:

  1. מחממים במחבת מים ו-25 גרם קמח לחם ומערבבים על אש נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה. מעבירים את הבלילה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מערבבים בקערה קטנה שמרים וחלב, מניחים לתסיסה במשך 10 דקות.
  3. מכניסים לקערת מיקסר המצויד בוו לישה 350 גרם קמח, מלח וסוכר ומערבבים דקה במהירות בינונית , מוסיפים את תערובת החלב, בלילת הקמח, שמנת מתוקה, חלב משומר וביצה ולשים 10 דקות במהירות איטית, מוסיפים את החמאה כף אחר כף אחרי 4 דקות לישה. מתקבל בצק רך ודביק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    ניתן להתפיח את הבצק במקרר במשך 12 שעות.
  5. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק.
  6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, חובטים בבצק להוצאת האוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים.
  7. מרדדים כדור בצק לצורת אליפסה שטוחה באורך 20 ס”מ, מקפלים צד אחד של האליפסה לכיוון מרכזה וכך גם את הצד השני, מניחים 5 דקות למנוחה. מרדדים שוב ומקפלים באותו האופן.
  8. מרדדים פעם נוספת את הבצק ומגלגלים לרולדה צרה. מניחים את רולדת הבצק לרוחב התבנית כשצדדיה צמודים לדפנות התבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר כדורי הבצק ומשאירים רווחים שווים ביניהם בתבנית.
  9. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  10. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות כשבמרכזו משטח Fast & Crust.
  11. טורפים קלות בקערה קטנה ביצה ומים ומברישים פני הבצק התפוח. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור על משטח Fast & Crust למשך 20-25 דקות עד לצבע חום זהוב.
  12. מוציאים את הלחם מהתנור, מצננים ומגישים.

FEINTIP

ניתן לדעת שהבצק מוכן לאפייה באמצעות לחיצה קלה עליו באצבע.
אם הגומה שנוצרה בבצק נעלמת באיטיות ופני הבצק חוזרים לצורתם המקורית הבצק תפוח דיו ומוכן לאפיה.

מתכונים נוספים

התחדשנו!
אנחנו גאים להציג בפניכם את האתר החדש של FEINCOOK.
במידה ונתקלתם בבעיה כלשהי, נשמח אם תעדכנו אותנו:
INFO@FEINCOOK.CO.IL