בצק פריך מלוח

בצק פריך מלוח

כמות: תבנית פאי קוטר 26 ס"מ

מרכיבים

החומרים:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

5 גרם סוכר

3 גרם (כ-3/4 כפית) מלח

3 גרם (כ-3/4 כפית) פלפל שחור

עלים מ-3 ענפי תימין

1 ביצה

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את כל החומרים, למעט הביצה ומעבדים 20 שניות/ מהירות 5 עד להיווצרות פירורי בצק.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק.
  3. מעבדים 10 שניות/ נגד כיוון השעון/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
  4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, משטחים מעט כדי שיהיה נוח לעבודה ומכניסים את הבצק למנוחה למקרר לכחצי שעה.

FEINTIP

לקלתית בטעמים הוסיפו טעמים בשלב הוספת הקמח: זיתי טאסוס, גרגירי חרדל, עשבי תבלין שונים.