החומרים לגלידת וניל:
80 גרם סוכר
¼ מקל וניל (או כף מחית וניל איכותית)
6 חלמונים
500 גרם חלב
250 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר ומקל הוניל וטוחנים 20 שניות/מהירות 10. (אם משתמשים במחית יש לדלג על סעיף זה).
- מניחים את המטרפה במקומה עלהלהבים,מכניסים את כל החומרים לקערה ומבשלים 9 דקות/ 90 מעלות/ מהירות 4. מצננים לגמרי מחוץ למקרר.
- יוצקים את הבלילה לתבנית קוביות קרח ומקפיאים ללילה.( כ- 12 שעות)
- מוצאים מהמקפיא את הגלידה מתבניות הקרח, מכניסים לקערת התרמומיקס וטוחנים 2 דקות/ מהירות 10, לטחינה אופטימלית נעזרים במרית התרמומיקס. אם עדיין יש גושים לחזור על הפעולה פעם נוספת.
- מגישים מיד.
FEINTIP
מכינים את הגלידה יום לפניההגשה
לגלידת שוקולד מוסיפים 160 גרם שוקולד מריר בסעיף 2.
לגלידת קוקוס מחליפים את החלב בחלב קוקוס ואת השמנת בקרם קוקוס עשיר (22% שומן) ומוסיפים 50 גרם שבבי קוקוס במקום הוניל.
לגלידת תותים מוסיפים 160 גרם מחית תות בסעיף 2.